Astăzi, 24 octombrie 2018, la Curtea Supremă de Justiţie a avut loc întrevederea Preşedintelui Curţii, dl Ion Druţă şi a judecătorului Colegiului penal, dna Liliana Catan cu oficiali ai Consiliului Europei.

Din delegaţia oaspeţilor au făcut parte dl William Massolin, şeful Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, dna Bozhena Malanchuk, coordonator de Program şi dna Nelea Bugaevski, coordonator superior de proiect.

Preşedintele Ion Druţă a salutat prezenţa dlui William Massolin la Curtea Supremă de Justiţie, l-a felicitat şi i-a dorit succes oficialului, în noua sa misiune, în calitate de şef al Oficiului Consiliului Europei la Chişinău.

Dl William Massolin a mulţumit pentru disponibilitatea dlui Preşedinte şi bunăvoinţa sa, fiind încrezător că astfel de vizite vor deveni o regularitate, subliniind că reformele din sectorul justiţiei sunt o prioritate pentru Consiliul Europei.

În cadrul acestei întrevederi s-au discutat mai multe subiecte care vizează activităţile propuse de a fi realizate în cadrul Programului Consiliului Europei „Promovarea unui sistem de justiție penală bazat pe respectarea drepturilor omului în Republica Moldova”.

Reprezentanţii Curţii Supreme de Justiţie și-au manifestat disponibilitatea de a acorda suportul necesar, de a veni cu propuneri şi recomandări la proiectele demarate în cadrul Programului Consiliului Europei.

La final, Preşedintele Ion Druţă și-a exprimat convingerea că asistenţa din partea experţilor Consiliului Europei va conduce la o implementare mai bună a reformelor demarate.

 

Direcţia drepturile omului şi cooperare externă